Målsättning och utformning

Vår målsättning är att skapa tysta, friska och vältempererade högkvalitativa lägenheter med låga avgifter som skall vara uthålliga och motsåndskraftiga även i sämre tider.

När man skall köpa bostadsrätt eller hus så är det mycket viktigt att jämföra olika objekt och byggnationsalternativ innan man beslutar sig för vilket man skall köpa. Följande är ett axplock av vad VI erbjuder såsom standard i våra bostäder.

 

Har vi lyckats skapa ett intresse för att höra mer?

Välkommen att höra av dig!

 • Golvvärme i samtliga rum. Kanske den viktigaste punkten som skapar komfort och god ekonomi för de boende och föreningen.
 • Slätspacklade tak utan skarvar. Detta är mer en utseende fråga men nog så viktig för att skapa känsla av kvalitet.
 • Taklister, foder och socklar i allmoge. Mycket resurser läggs på att måla in lister och foder mot tak och vägg så att det inte finns några synliga skarvar och springor. Tillsammans med släta tak bidrar detta till att öka känslan av kvalitet.
 • Samtliga väggar är slätspacklade och därefter målade. Detta innebär att man får spackla väggarna ytterligare och med mer noggrannhet. I gengäld medför det att det blir lätt för de boende att måla om, tapetsera eller bara göra en fondvägg. Vår tanke är att det kan vara bra att flytta in i en ljus lägenhet för att efter inflyttning upptäcka hur man vill utforma den i form och färg. Vi har skapat förutsättningar för att detta skall gå lätt.
 • I hall och wc kan man välja att få monterat heltäckande pärlspontpaneler från golv till tak. Panelerna målas vita.
 • Massiva innerdörrar som skapar tyngd åt materialen i bostaden.
 • Samtliga innerväggar (om de ej är av betong eller lättklinkers) förses med ett lager OSB/Plywood bakom gipsen. Vidare ljudisoleras väggarna med stenull. Detta gör att man undviker ett burkig ljud i lägenheten samt underlättar montering av tavlor och annat som man vill sätta på väggarna.
 • Våra kök levereras av Ballingslöv. Dessa får du såsom köpare själv utforma tillsammans med våra kökstillverkare. Såsom standard kan nämnas att vi har massiva ekbänkar på 40 mm i köken.
 • I badrum är det självklart helkaklat och klinkrat. Badrummet förses också med handduksvärmare samt en vägghängd toalettstol (om möjligt).  Vidare installeras en kommod med utdragbara lådor och heltäckande porslinsho samt tillhörande väggskåp med spegel.
 • I hallar ligger klinker och samtliga övriga ytor förses med 14 mm slipbar ekparkett.
 • Vi slår också ett slag för miljön och erbjuder självkostnadspris för ventilationsaggregat med värmeåtervinning. Köper man detta så bjuder vi på kanalisering med tilluft till samtliga rum. Allt byggs in i trummor och slitsar vilket vi också bjuder på. På så vis slipper man kallras och ljudinträngning via väggventiler för friskluft. Resultatet blir en tyst lägenhet med behaglig värme och hög komfort oavsett yttertemperatur.
Avser endast nyproduktion. När det gäller renoveringsprojekt gäller oftast helt andra förutsättningar. Byggstandard och utformning  redovisas då i individuella avtal och överenskommelser. Vår generella målsättning gäller inte i dessa fall.